PRP: Rejuvenare Vaginala
Rejuvenare Vaginala

Disfunctii sexuale ale femeii

 1. Tulburarea dorintei sexuale (Hypoactive Sexual Desire Disorder – HSDD) – cea mai comuna patologie ce afecteaza 8,3% dintre femeile cu varste cuprinse intre 30-70 de ani.
  Este caracterizata de dorinta scazuta sau chiar absenta dorintei de activitate sexuala.
 2. Tulburarea excitatiei sexuale (Female Sexual Arousal Disorder – FSAD) – se asociaza frecvent cu Deficienta de orgasm (5%).
  Este caracterizata de inabilitatea recurenta si persistenta de excitare sau de mentinere a excitarii pe parcursul intregului act sexual. Se poate asocial cu deficienta de lubrefiere sau de tumefiere locala – ambele fiind un raspuns normal al organismului in fata excitarii. Cu toate ca aceasta poate avea atat cauze psihologice cat si fizice – cele din urma par a fi inculpate in 30-80% dintre cazuri.
 3. Anorgasmia – Deficienta de Orgasm (Female Orgasmic Disorder -FOD) – se poate intalni izolat (3,4-5,8%) sau asociata Defiecientei de Excitare.
 4. Dispareunia – durere in timpul actului sexual ce nu se datoreaza lubrefierii sau vaginismului (8-22%). Vaginismul – spasm (1-6%)

In lume aproximativ 40% dintre femei sufera de disfunctii sexuale pana la punctul in care acestea duc la stress psihologic major, 50% dintre femeile de orice varsta resimt dureri in timpul actului sexual – scazandu-le capacitatea de excitare si de obtinere a orgasmului.

1. Libidou scazut

Libidoul femeii fluctueaza in mod natural de-a lungul anilor. Aceste fluctuatii tin atat de factori psihologici (precum inceperea sau finalizarea unei relatii) dar si de factori precum sarcina, menopauza sau diverse medicamente. In multe cazuri, femeile care ni se adreseaza sufera de absenta dorintei sexuale ce cauzeaza stress pe termen lung, si parasesc cabinetul cu diagnosticul de tulburari de dorinta sexuala (HSDD).

O-Shot si G-Shot sunt tehnici de rejuvenare non-chirurgicala ce se pot aplica pentru imbunatatirea acestei simptomatologii. In multe cazuri recurgem la asocierea celor 2 terapii pentru rezultate optime.

2. Lubrefiere nesatisfacatoare

Libidoul femeii fluctueaza in mod natural de-a lungul anilor. Aceste fluctuatii tin atat de factori psihologici (precum inceperea sau finalizarea unei relatii) dar si de factori precum sarcina, menopauza sau diverse medicamente. In multe cazuri, femeile care ni se adreseaza sufera de absenta dorintei sexuale ce cauzeaza stress pe termen lung, si parasesc cabinetul cu diagnosticul de tulburari de dorinta sexuala (HSDD).

O-Shot si G-Shot sunt tehnici de rejuvenare non-chirurgicala ce se pot aplica pentru imbunatatirea acestei simptomatologii. In multe cazuri recurgem la asocierea celor 2 terapii pentru rezultate optime.

3. Anorgasmia – Abilitatea scazuta de a obtine orgasm

Anorgasmia sau inabilitatea de a avea orgasm este prezenta mult mai frecvent in cazul femeilor decat in cazul barbatilor. Aproximativ 10-25% dintre femeile de toate varstele nu au experimentat niciodata un orgasm si aproximativ 1/3 dintre femei si-au pierdut capacitatea de a avea orgasm datorita durerilor pelvine cronice asociindu-se in multe cazuri cu lubrefierea deficitara, scaderea libidoului, vulvodinia si dyspareunia.

O-Shot si G-Shot sunt tehnici de rejuvenare non-chirurgicala ce se pot aplica pentru imbunatatirea acestei simptomatologii. In multe cazuri recurgem la asocierea celor 2 terapii pentru rezultate optime.

4. Dureri in timpul contactului sexual

Durerile din cursul actului sexual pot avea numeroase cause printer care enumeram:

 • Vaginismul – se refera la smasmul dureros al musculaturii vaginale
 • Vulvodinia – durere cronica ce afecteaza organelle sexuale externe – labia, clitorisul sau introitul. Cauzele acesteia sunt inca necunoscute
 • Infectiile vaginale – dintre care patologii comune precum candidozele, vaginoza bateriana sau chiar infectiile cu transmitere sexuala associate sau nu bolii inflamatorii cronice.
 • Endometrioza
 • Patologii ovariene/de corp uterin
 • Menopauza – durerea apare frecvent datorita uscaciunii vaginale si a pierderii elasticitatii mucoasei vaginale.

Dupa excluderea patologiilor infectiose, a celor ce tin de organele genitale interne si a endometriozei recurgem la aplicarea de O-Shot, procedura de rejuvenare non-chirurgicala ce se poate aplica pentru imbunatatirea acestei simptomatologii.

5. Incontinenta urinara de efort

Incontinenta urinara de effort se refera la pierderea de urina in cursul anumitor activitati fizice precum tusea, stranutul, ridicarea de obiecte grele, schimbarea de pozitie sau exercitiu fizic. Aceasta se datoreaza laxitatii musculaturii pelvine si a sfincterului muscular al uretrei cauzate de nasteri, leziuni in zona uretrei, medicamente dar si alti factori necunoscuti.

Pentru tratamentul incontinentei urinare de effort exista o serie de interventii chirurgicale cu rezultate bune. Multe paciente insa doresc sa evite interventia chirurgicala – mai ales pacientele tinere si cele in cazul carora aceasta patologie nu este invalidanta.

O-Shot si G-Shot sunt tehnici de rejuvenare non-chirurgicala ce se pot aplica pentru imbunatatirea acestei simptomatologii. Cu toate ca in majoritatea cazurilor apelam in primul rand la G-Shot datorita efectului volumetric pe care il creeaza suburetral, O-Shot este de multe ori un adjuvant important in cadrul acestei patologii – imbunatatind calitatea mucoasei vaginale si a structurilor de support.

6. Lichen scleros

Lichenul scleros este o boala autoimuna ce afecteaza pielea din zona genitala si anala dar ramane nediagnosticata de cele mai multe ori.

Care sunt simptomele?

In cazul unei afectari usoare simptomele pot sa lipseasca. Daca aceastea apar pot fi urmatoarele:

 • Pete mici albe la nivelul tegumentului
 • Pete ce se aglutineaza generand subtierea tegumentului la nivel local.
 • Fisuri la nivelul tegumentului
 • Prurit (mancarime) la nivel local.
 • Durere
 • Sangerare
 • Papule

Cum se diagnosticheaza?

In mod normal diagnosticul acestei patologii necesita biopsierea tegumentului local. In cazurile severe, insa, un examen clinic este, de cele mai multe ori, sufficient.

Cum o tratam?

Datorita naturii autoimmune a acestei patologii modalitatile de tratament sunt limitate. Experienta noastra a aratat faptul ca aplicarea locala de crème cu steroizi, tratamentul clasic, are beneficii reduse. O-Shot este procedura de rejuvenare non-chirurgicala ce se poate aplica pentru imbunatatirea acestei simptomatologii.

7. Dureri cronice perineale in urma nasterii (cicatrice epiziotomie)

Cicatricile rezultate in urma nasterii pe cale vaginala, fie rezultate in urma epiziotomiei sau a rupturilor pot devein dureroase. De cele mai multe ori durerea din timpul contacului sexual se datoreaza tesutului cicatriceal nevascularizat, inextensibil si uneori contractil.

O-Shot este procedura de rejuvenare non-chirurgicala ce se poate aplica pentru imbunatatirea acestei simptomatologii. Le sugeram pacientelor sa apeleze la aceasta terapie pana in momentul in care durerea sa se exarcebeze si sa devina invalidanta din punct de vedere psihologic.

O-SHOT

Ce este O-Shot si cum functioneaza?

O-Shot sau Orgasm – Shot este denumirea data procedurii de injectare a PRP la nivelul punctelor de interes din zona genitala. Aceasta presupune injectarea de plasma imbogatita cu trombocite la nivelul clitorisului si a peretelui vaginal generand o productie crescuta de colagen si elastina. Acestea sunt proteine proprii organismului implicate in procesul de reparare si rejuvenare, iar tratamentul PRP actionand ca un simplu catalizator.

Cum se obtine si cum se utilizeaza PRP-ul?

Se recolteaza sangele pacientei care, in continuare, va fi centrifugat pentru a separa doar plasma si trombocitele de restul de celule.

Pacienta careia i s-a aplicat local crema anestetica este injectata la nivelul clitorisului si al peretelui vaginal cu plasma imbogatita cu trombocite.

Procedura dureaza, in totalitate, sub 30 de minute, facand-o accesibila chiar si persoanelor ocupate. Injectarea este nedureroasa si de scurta durata.

Ce se intampla in urma tratametului?

Majoritatea femeilor incep sa simta imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste intensitatea orgasmului si a lubrefierii incepand cu primele zile (mai rar) pana la 1-3 saptamani dupa injectare

De cate sedinte este nevoie pentru a resimti efectele?

Numarul de sedinte necesare depinde de la caz la caz. In majoritatea cazurilor o singura sedinta este necesara pentru imbunatatirea simptomatologiei, dar cu toate acestea, multe paciente aleg sa repete cura.

Cat dureaza efectul terapiei?

Efectele acestui tratament dureaza de obicei intre 12 si 18 luni, motiv pentru care sugeram ca repetarea tratamentului sa se faca dupa 12 luni.

G-SHOT

Ce este G-Shot si cum functioneaza?

G-Shot este denumitrea data amplificarii punctului G cu fillere (acid hyaluronic). Acidul hyaluronic folosit pentru aceasta procedura (Desirial) este conceput special pentru sfera genitala avand ca efecte reducerea uscaciunii vaginale si imbunatatirea calitatii mucoasei vaginale. Datorita locului de injectare (suburetral) acesta creeaza un effect volumetric schimband unghiul uretrei – asemator tehnicilor chirurgicale (bandeleta suburetrala).

Ce se intampla in urma tratametului?

Efectele incep sa apara imediat datorita efectului volumetric dat de injectarea de acid hyaluronic si continua sa apara pe parcursul urmatoarelor zile prin inbunatatirea lubrefierii mucoasei vaginale. Prin schimbarea unghiului uretral datorita efectului volumetric imbunatateste mult simptomatologia incontinentei urinare de effort.

N.B. Mentionam faptul ca aceasta procedura nu este eficienta in tratamentului imperiozitatii mictionale.

De cate sedinte este nevoie pentru a resimti efectele si cat dureaza efectul acesteia?

Injectarea cantitatii necesare de acid hyaluronic se face intr-o singura sedinta. Efectele incep sa dispara odata cu rezorbtia acidului hyaluronic, depinzand de la caz la caz. De obicei, repetarea procedurii se face la 4-9 luni sau oricand simte nevoia pacienta.

Proceduri

În pagina de servicii găsești gama completă de proceduri.

Click pentru detalii

Acceseaza sectiunile noastre suplimentare

Programare

Intră în contact cu noi și programează-te la o consultație

Pacientele noastre au optat si pentru alte tratamente estetice premium care sa le ofere un aspect fresh, rejuvenat!

Pentru ca frumusetea chipului inseamna armonia tuturor structurilor anatomice faciale, va recomandam tratamente combinate, personalizate dvs, care sa va aduca rezultatele asteptate!

In cadrul clinicii DermaBeauty medicii nostri ofera o gama larga de servicii estetice. Acceseaza doar cateva din cele mai solicitate procedurii.

+7250

Pacienți Mulțumiți

40

Tratamente Premium

27500

Ore de Activitate

Doctorii Nostri

Dr. Dana Bratu

Dr. Dana Bratu

Medic Specialist Dermatolog