Tratament hiperhidroza
Hiperhidroza palme
Tratamentul transpiratiei excesive

Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva reprezinta un raspuns exagerat al glandelor sudoripare avand drept consecinta o crestere anormala a cantitatii sudorale. Este normal sa transpiram in conditii de efort fizic, caldura sau stari de anxietate, tranpiratia fiind un proces fiziologic.

Hiperhidroza nu este o afectiune periculoasa insa poate afecta activitatile cotidiene, avand un impact psiho-social negativ (tendinta de izolare, evitare a contactului tactil, disconfort in public).

Tipuri de hiperhidroza

Poate fi generalizata – atunci cand afecteaza intreg corpul sau localizata – atunci cand este limitata la anumite regiuni precum palmele, plantele, fata sau axilele. Ea se poate asocia cu mirosuri neplacute favorizate de colonizarea bacteriana.

Hiperhidroza primara (idiopatica, fara o cauza stabilita, apare de regula din copilarie sau adolescenta; se poate ameliora in timp sau persista toata viata; transpiratia este bilaterala si relativ simetrica; afecteaza activitatile zilnice; cel putin un episod o data pe saptamana; istoric familial pozitiv; transpiratia nu apare noaptea) sau secundara unor afectiuni sistemice (tulburari metabolice, obezitate, diabet, menopauza, hipertiroidie, boli febrile, medicatie concomitenta-antipsihotice, corticosteroizi, tulburari psihice etc).

 • Hiperhidroza sau transpiratia excesiva reprezinta un raspuns exagerat al glandelor sudoripare avand drept consecinta o crestere anormala a cantitatii sudorale
 • Hiperhidroza primara (idiopatica, fara o cauza stabilita, apare de regula din copilarie sau adolescenta)
 • Hiperhidroza secundara unor afectiuni sistemice (tulburari metabolice, obezitate, diabet, menopauza, hipertiroidie, boli febrile, medicatie concomitenta-antipsihotice, corticosteroizi, tulburari psihice etc).

Tratamentul hiperhidrozei (transpiratia excesiva)

In tratamentul acestei afectiuni, de-a lungul timpului, s-au incercat mai multe terapii locale utilizand clorura de aluminiu, talc, iontoforeza (trecerea curentului galvanic prin pielea cufundata intr-un vas cu apa) dar cu o ameliorare nu foarte importanta si deloc sustinuta. De asemenea, exista proceduri chirurgicale invazive  precum chiuretarea glandulara, lipoaspiratie sau simpatectomia toracica, fara un rezultat semnificativ in imbuntatirea calitatii vietii pacientului si, de asemenea, cu un grad variabil de recurenta.

Cel mai eficient si sigur tratament este injectarea de toxina botulinica ce acţionează prin blocarea funcţiei glandelor sudoripare din zona injectată, ducând astfel la reducerea pana la disparitie a transpiraţiei.

Masuri generale

 

 • purtarea de articole vestimentare din fibre naturale: bumbac, in, matase
 • evitarea consumului de alcool, cafea, ciocolata
 • evitarea medicatiei ce poate cauza hiperhidroza: narcotice, corticosterozi
 • aplicarea de pudra de talc
 • topic antiperspirante ce contin saruri de aluminiu
 • purtarea de sosete care contin argint

Cum se realizeaza procedura de injectare cu toxina botulinica?

 • pentru a evidentia zona afectata si cantitatea de sudoare se marcheaza zona cu Iod, apoi se aplica amidon sau pudra de talc, care va determina in contact cu sudoarea virajul culorii spre violet-negru;
 • procedura este usor dureroasa, se face sub anestezie locala cu crema anestezica. In cazul plantelor sau palmelor se poate face si bloc nervos;
 • sunt necesare multiple injectari intradermice, superficiale, spatiate la 1-2 cm, cu un ac foarte fin la nivelul zonei afectate: axile, palme, plante;
 • dureaza 15-20 de minute.

Cat dureaza efectul?

Efectul se instaleaza in 5-7 zile si persista pe o perioada de 4- 6 luni; pe masura ce se repeta procedura, se mareste si intervalul de timp la care va fi nevoie de o noua sedinta.

Principalele reactii adverse

 • la locul injectarii, la persoanele cu piele sensibila poate aparea inrosire locala temporara,
 • edem, usor disconfort sau eventual o mica sangerare punctiforma cu aparitia unei echimoze, dar care dispar in cateva zile.
 • Rar, mai exista cazuri in care apare o slabiciune musculara in zonele tratate, neafectand activitatile zilnice, si dispare in cateva zile;

Contraindicatii injectare toxina botulinica

 • femei insarcinate sau care alapteaza – nu sunt suficiente studii in acest sens;
 • persoane cu boli neurologice severe (ex. miastenia gravis);
 • contraindicatii relative in cazul unor medicamente (se recomanda intreruperea terapiei anticoagulante cu 2-3 zile inainte de procedura, cu acordul medicului de specialitate, cu reluarea acesteia in ziua urmatoare injectarii).

Ce facem inainte de procedura?

 • nu luati medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (aspirina,nurofen), poate creste riscul de sangerare si aparitie a echimozei (vanataie);
 • se evita raderea, epilarea zonei cateva zile inainte de procedura;

Indicatii dupa procedura

 • se poate aplica local o crema de prevenire a echimozelor (gel arnica), comprese reci;
 • se evita frecarea sau masajul zonei tratate 24 h dupa procedura;
 • evitati efortul fizic intens, sauna, epilatul, consumul de alcool sau alte activitati care pot produce supraincalzire, 1 saptamana dupa procedura.

Preturi

Tratamentul transpiratiei excesive (hiperhidroza): axile, palme sau talpi: 450 € / zona*
*include ambele axile, palme sau talpi

*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Proceduri

În pagina de servicii găsești gama completă de proceduri.

Click pentru detalii

Acceseaza sectiunile noastre suplimentare

Programare

Intră în contact cu noi și programează-te la o consultație

Pacientele noastre au optat si pentru alte tratamente estetice premium care sa le ofere un aspect fresh, rejuvenat!

Pentru ca frumusetea chipului inseamna armonia tuturor structurilor anatomice faciale, va recomandam tratamente combinate, personalizate dvs, care sa va aduca rezultatele asteptate!
In cadrul clinicii DermaBeauty medicii nostri ofera o gama larga de servicii estetice. Acceseaza doar cateva din cele mai solicitate procedurii.

+7250

Pacienți Mulțumiți

40

Tratamente Premium

27500

Ore de Activitate

Doctorii Nostri

Dr. Dana Bratu

Dr. Dana Bratu

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Elis Curtmola

Dr. Elis Curtmola

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Lorena Sava

Dr. Lorena Sava

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Mihaela Georgescu

Dr. Mihaela Georgescu

Medic Specialist Dermatolog