Eliminarea papiloamelor
Dr. Roxana Pricope
Eliminarea verucilor

Ce sunt papiloamele? Ce sunt verucile?

Papiloamele sunt excrescențe cutanate care apar cu precădere în zonele în care există fricțiune – exemplu – pliuri cutanate – regiunea gâtului, axile, submamar, inghinal. Apar frecvent la adulți. Mai pot fi afectate gravidele și persoanele supraponderale.

Verucile sunt leziuni virale, benigne. În apariția lor sunt implicate tulpini non-oncogene ale virusului HPV. Copiii și adulții tineri sunt mai adesea afectați. Cele mai întâlnite localizări sunt: fața, mâinile, tălpile, dar pot apărea și în regiunea genitală.

De ce le tratăm?

Papiloame sunt leziuni inestetice. În plus, atunci când cresc în dimensiuni, ele pot fi traumatizate cu ușurință (exemplu – cele cervicale – de către obiecte precum lanțul, eșarfa, cele axilare – de lama de ras dacă aceasta este folosită, cele submamare – de bareta sutienului la doamne). În urma traumatismului, leziunile pot fi rupte și pot sângera, lucruri care sperie pacienții.

Verucile trebuie tratate în special pentru că pot fi transmise altor persoane cu ușurintă și chiar autoinoculate. De asemenea, dacă nu sunt tratate incipient, ele cresc treptat în dimensiuni și pot deveni profunde, dureroase (în special cele de la nivelul tălpilor), iar în anumite situații pot determina modificări ale structurilor învecinate (ex. modificări unghiale – veruci unghiale, periunghiale)

Eliminarea papiloamelor

Care sunt pașii?

 • În urma consultației cu medicul dermatolog este stabilit diagnosticul. Verucile vulgare sunt adesea confundate cu bătăturile, iar papiloamele cu nevi (alunițe) sau alte leziuni. În aceste diferențieri ne ajută examenul clinic, iar uneori și dermatoscopia (de exemplu – în cazul verucilor pot fi observate mici puncte negre pe suprafață care corespund capilarelor trombozate)
 • Pacientul este informat despre metodele de tratament și îngrijirea post-procedură.
 • Procedura poate fi efectuată în ziua consultației. Este folosită anestezie locală pentru ca disconfortul pacientului să fie minim pe durata procedurii.
 • Procedura durează 10-30 minute în funcție de numărul leziunilor ce trebuie tratate. După procedură, pacientul poate continua activitățile programate.

Ce presupune tratamentul acestora în clinică?

Printre metodele distructive de eliminare a papiloamelor și verucilor din clinică se numără laserul CO2 și radiofrecvența fracționată.

 • Ablația leziunii cu laserul CO2 este o metodă țintită cu ajutorul căreia îndepărtăm leziunea prin vaporizare. Este o metodă eficientă atât pentru leziunile de mici dimensiuni, cât și pentru cele extensive sau cele care nu au răspund satisfăcător la tratamente anterioare.
 • Radiofrecvența fracționată cu Loktal este o metodă de îndepărtare a leziunilor ce presupune distrucția termică.

Ambele metode asigură o recuperare ușoară pentru pacient și prezintă rezultate cosmetice excelente.

Care sunt beneficiile tratamentului?

 • Eliminarea facilă a leziunilor existente. Nu recomandăm tratament acasă cu diverse leacuri / tincturi, ci urmarea sfaturilor medicului.
 • Este important să rețineți că tratamentul nu are rolul de a preveni apariția în timp a altor leziuni noi în alte regiuni.

Pot exista complicații?

Complicațiile sunt rare. Printre ele se numără tulburări de pigmentare (hipopigmentări/hiperpigmentări), mâncărimi și fenomene inflamatorii la nivelul regiunii tratate, cicatrizare anevoioasă

Care este îngrijirea post-procedură?

 • După procedură, în primele zile pacientul va toaleta zona conform indicațiilor medicului dermatolog.
 • În cazul papiloamelor – de regulă, nu e obligatoriu pansamentul.
 • În cazul verucilor – în funcție de localizare și profunzimea leziunii – medicul poate sfătui pacientul să panseze zona tratată câteva zile.
 • În primele zile, medicul poate recomanda utilizarea unei creme cu antibiotic.
 • În plus, va fi folosit și produs cicatrizant până la epitelizare completă.
 • Se va evita expunerea la radiațiile UV post-procedură în special dacă au fost tratate zone cu potențial de fotoexpunere (ex. gât, decolteu, față) pentru a scădea riscul hiperpigmentării postinflamatorii.
 • Recomandăm produse cu factor de protecție solară SPF 50+, anti UVB și anti UVA (creme, stick-uri, etc)

Preturi

 • Papiloame, condiloame, keratoze seboreice, condiloame, 1-5 leziuni: 70 € / sedinta
 • Papiloame, condiloame keratoze seboreice, condiloame, 6-15 leziuni: 100 € / sedinta
 • Papiloame, keratoze seboreice, condiloame (o zonă: față / gât / decolteu/ axile / inghinal / palme etc.): 200 € / sedinta
 • Veruca vulgara, Durion plantar / 1 leziune < 0,5 cm: 300 lei
 • Veruca vulgara, Durion plantar / 1 leziune 0,5-1 cm: 400 lei
 • Veruca vulgara, Durion plantar / 1 leziune > 1 cm2: 500 lei

*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Proceduri

În pagina de servicii găsești gama completă de proceduri.

Click pentru detalii

Acceseaza sectiunile noastre suplimentare

Programare

Intră în contact cu noi și programează-te la o consultație

Pacientele noastre au optat si pentru alte tratamente estetice premium care sa le ofere un aspect fresh, rejuvenat!

Pentru ca frumusetea chipului inseamna armonia tuturor structurilor anatomice faciale, va recomandam tratamente combinate, personalizate dvs, care sa va aduca rezultatele asteptate!

In cadrul clinicii DermaBeauty medicii nostri ofera o gama larga de servicii estetice. Acceseaza doar cateva din cele mai solicitate procedurii.

+7250

Pacienți Mulțumiți

40

Tratamente Premium

27500

Ore de Activitate

Doctorii Nostri

Dr. Roxana Pricope

Dr. Roxana Pricope

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Alexandra Trifu

Dr. Alexandra Trifu

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Lorena Sava

Dr. Lorena Sava

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Mihaela Georgescu

Dr. Mihaela Georgescu

Medic Specialist Dermatolog