fbpx

Despre avulsia unghiala

Unghia incarnata este atunci cand unghia creste in piele si nu in afara tesuturilor, fiind insotita de durere, uneori ce impiedica mersul, activitatile obisnuite, somnul, iar pielea este rosie intens, tumefiata, insotita de secretii purulente, miros fetid.

Cauzele incarnarii unghiei sunt urmatoatele: genetic, incaltaminte stransa, improprie, modificari osoase datorate varstei inaintate, iar cel mai des – pedichiura (smulgerea „colturilor”), etc. Avulsia chirurgicala a unghiei poate fi partiala sau totala.

Cum se realizeaza procedura?

Inainte de indepartarea partii de unghie afectate se anesteziaza local (topic-crema anestezica, apoi prin injectarea lidocainei), incepand de la baza degetului a carei unghie urmeaza sa fie scoasa. Odata anestezia efectuata, pacientul nu mai simte nimic.

Se indeparteaza partea de lama unghiala incarnata sau toata lama, daca situatia o cere si se aplica solutia de fenol concentrata la nivelul matricei unghiei pentru ca noua unghie sa fie mai ingusta si sa nu se mai incarneze.

In acest fel, se evita numeroasele recidive care apar dupa alte tipuri de interventie. Se panseaza, urmand ca a 2 zi pacientul sa se prezinte la control. Ulterior, pansamentele se pot face la domiciliu, zilnic, toaleta locala si aplicare de creme antibiotice si proepitelizante. Se recomanda controale la 1 luna, apoi la 3 luni.

Recomandari dupa tratament

In prima zi este recomandata limitarea activitatilor ce implica mersul pe jos, dar apoi pacientul isi poate relua activitatea obisnuita (fara exercitii fizice intense, maraton, piscine etc).
  • limitarea activitatilor ce implica mersul pe jos
  • se pot relua activitatile obisnuite in mai putin de 24h dupa interventie

Testimonial pacient

Preturi

  • avulsie unghiala chirurgicala: 500 RON (1 pansament dupa interventie inclus)

*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Proceduri

În pagina de servicii găsești gama completă de proceduri.

Click pentru detalii

Acceseaza sectiunile noastre suplimentare

Programare

Intră în contact cu noi și programează-te la o consultație

Pacientele noastre au optat si pentru alte tratamente estetice premium care sa le ofere un aspect fresh, rejuvenat!

Pentru ca frumusetea chipului inseamna armonia tuturor structurilor anatomice faciale, va recomandam tratamente combinate, personalizate dvs, care sa va aduca rezultatele asteptate!

In cadrul clinicii DermaBeauty medicii nostri ofera o gama larga de servicii estetice. Acceseaza doar cateva din cele mai solicitate procedurii.

+7250

Pacienți Mulțumiți

40

Tratamente Premium

27500

Ore de Activitate

Doctorii Nostri

Dr. Mihaela Georgescu

Dr. Mihaela Georgescu

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Alexandra Trifu

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Lorena Sava

Medic Specialist Dermatolog

Dr. Roxana Pricope

Dr. Roxana Pricope

Medic Specialist Dermatolog