fbpx
PRP: Rejuvenare Vaginala
Ginecologie estetica
Rejuvenare Vaginala

Disfunctii sexuale ale femeii

 1. Tulburarea dorinței sexuale (Hypoactive Sexual Desire Disorder – HSDD) – cea mai comună patologie ce afectează 8,3% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30-70 de ani. Este caracterizată de dorință scăzută sau chiar absența dorinței de activitate sexuală.
 2. Tulburarea excitației sexuale (Female Sexual Arousal Disorder – FSAD) – se asociază frecvent cu Deficiența de orgasm (5%). Este caracterizată de inabilitatea recurentă și persistentă de excitare sau de menținere a excitării pe parcursul întregului act sexual. Se poate asocia cu deficiență de lubrefiere sau de tumefiere locală – ambele fiind un răspuns normal al organismului în fata excitării. Cu toate că aceasta poate avea atât cauze psihologice cât și fizice – cele din urma par a fi inculpate în 30-80% dintre cazuri.
 3. Anorgasmia – Deficiența de Orgasm (Female Orgasmic Disorder -FOD) – se poate întâlni izolat (3,4-5,8%) sau asociată Defiecientei de Excitare.
 4. Dispareunia – durere în timpul actului sexual ce nu se datorează lubrefierii sau vaginismului (8-22%). Vaginismul – spasm (1-6%)

În lume aproximativ 40% dintre femei suferă de disfuncții sexuale până la punctul în care acestea duc la stres psihologic major, 50% dintre femeile de orice vârstă resimt dureri în timpul actului sexual – scăzându-le capacitatea de excitare și de obținere a orgasmului.

1. Libidou scazut

Libidoul femeii fluctuează în mod natural de-a lungul anilor. Aceste fluctuații țin atât de factori psihologici (precum începerea sau finalizarea unei relații) dar și de factori precum sarcina, menopauza sau diverse medicamente sau diverse patologii genitale. În multe cazuri, femeile care ni se adresează suferă de absenta dorinței sexuale ce cauzează stress pe termen lung, și părăsesc cabinetul cu diagnosticul de tulburări de dorință sexuala (HSDD).

O-Shot și G-Shot sunt tehnici care s-a constatat că îmbunătățesc placerea sexuală. În multe cazuri recurgem la asocierea celor 2 terapii pentru rezultate optime. Se pot face intre 3 și 6 ședințe la 1 lună distanța care se pot repeta anual.

2. Lubrefiere nesatisfacatoare

Aceste fluctuațiiținatât de factori psihologici (precum începereasau finalizarea unei relații) dar și de factori precum sarcina, menopauzasau diverse medicamente.

O-Shot și G-Shot sunt tehnici ce se pot aplica pentru îmbunătățirea acestei simptomatologii. În multe cazuri recurgem la asocierea celor 2 terapii pentru rezultate optime. Numărul de ședințe necesar este de obicei 3.

3. Anorgasmia – Abilitatea scazuta de a obtine orgasm

Anorgasmia sau inabilitatea de a avea orgasm este prezenta mult mai frecvent în cazul femeilor decâtîn cazul bărbaților. Aproximativ 10-25% dintre femeile de toate vârstele nu au experimentat niciodată un orgasm și aproximativ 1/3 dintre femei și-au pierdut capacitatea de a avea orgasm datorită durerilor pelvine cronice asociindu-se în multe cazuri cu lubrefierea deficitară, scăderea libidoului, vulvodinia și

O-Shot și G-Shot sunt sunt tehnici care s-a constatat că îmbunătățesc placerea sexuală dar nu tratează lipsa orgasmului. În multe cazuri recurgem la asocierea celor 2 terapii pentru rezultate optime. Numărul de ședințe este de minim 3.

4. Dureri in timpul contactului sexual

Durerile din cursul actului sexual pot avea numeroase cause printre care enumeram:

 • Vaginismul – se refera la smasmul dureros al musculaturii vaginale;
 • Vulvodinia – durere cronica ce afecteaza organelle sexuale externe – labia, clitorisul sau introitul. Cauzele acesteia sunt inca necunoscute;
 • Infectiile vaginale – dintre care patologii comune precum candidozele, vaginoza bateriana sau chiar infectiile cu transmitere sexuala associate sau nu bolii inflamatorii cronice;
 • Endometrioza;
 • Patologii ovariene/de corp uterin;
 • Menopauza – durerea apare frecvent datorită uscăciunii vaginale și a pierderii elasticității mucoasei vaginale.

Durerea în timpul contactului sexual se tratează în funcție de cauza ei. La pacientele cu vaginism vulvodinie injectarea de botox asociată cu terapia PRP poate avea efecte favorabile. Pentru pacientele la menopauză trebuie asociate mai multe terapii cea estrogenica, PRP și terapie LASER sau RF.

Ginecologie estetica

5. Incontinenta urinara de efort

Se referă la pierderea de urină în cursul anumitor activități fizice precum tusea, strănutul, ridicarea de obiecte grele, schimbarea de poziție sau exercițiu. Aceasta se datorează laxității musculaturii pelvine și a sfincterului muscular al uretrei cauzate de nașteri, leziuni înzona uretrei, medicamente dar și alti factori necunoscuți. Pentru tratamentul incontinenței urinare de efort există o serie de intervenții chirurgicale cu rezultate bune care se recomandă atunci când gradul de cistocel sau rectocel este crescut. La multe paciente însă este de preferat evitarea sau amânarea intervenției chirurgicale – mai ales pacientele tinere și cele în cazul cărora aceasta patologie nu este invalidantă.

De obicei se recomandă terapii combinate – terapia PRP 3-6 ședințe asociată cu terapia LASER sau RF.

6. Lichen scleros

Lichenul scleros este o boala autoimuna ce afecteaza pielea din zona genitala si anala dar ramane nediagnosticata de cele mai multe ori.

Care sunt simptomele?

In cazul unei afectari usoare simptomele pot sa lipseasca. Daca aceastea apar pot fi urmatoarele:

 • Pete mici albe la nivelul tegumentului;
 • Pete ce se aglutineaza generand subtierea tegumentului la nivel local;
 • Fisuri la nivelul tegumentului;
 • Prurit (mancarime) la nivel local;
 • Durere;
 • Sangerare;
 • Papule.

Cum se diagnosticheaza?

In mod normal diagnosticul acestei patologii necesita biopsierea tegumentului local. In cazurile severe, insa, un examen clinic este, de cele mai multe ori, sufficient.

Cum o tratam?

Datorită naturii autoimune a acestei patologii modalitățile de tratament sunt limitate. Terapia PRP – 4-6 sesiuni asociată cu terapie LED , injecții cu colagen poate avea efecte benefice importante.

7. Dureri cronice perineale in urma nasterii (cicatrice epiziotomie)

Cicatricile rezultate înurmanașterii pe cale vaginală, fie rezultate înurma epiziotomiei sau a rupturilor pot deveni dureroase. De cele mai multe ori durerea din timpul contacului sexual se datoreazățesutului cicatriceal nevascularizat, inextensibil și uneori contractil.

Terapia PRP asociată terapia LED, cu injecții cu colagen 3-6 ședințe are efecte benefice.

O-SHOT

Ce este O-Shot si cum functioneaza?

O-Shot sau Orgasm – Shot este denumirea data procedurii de injectare a PRP la nivelul punctelor de interes din zona genitala. Aceasta presupune injectarea de plasma imbogatita cu trombocite la nivelul clitorisului si a peretelui vaginal generand o productie crescuta de colagen si elastina. Acestea sunt proteine proprii organismului implicate in procesul de reparare si rejuvenare, iar tratamentul PRP actionand ca un simplu catalizator.

Cum se obtine si cum se utilizeaza PRP-ul?

Se recolteaza sangele pacientei care, in continuare, va fi centrifugat pentru a separa doar plasma si trombocitele de restul de celule.

Pacienta careia i s-a aplicat local crema anestetica este injectata la nivelul clitorisului si al peretelui vaginal cu plasma imbogatita cu trombocite.

Procedura dureaza, in totalitate, sub 30 de minute, facand-o accesibila chiar si persoanelor ocupate. Injectarea este nedureroasa si de scurta durata.

Ce se intampla in urma tratametului?

Majoritatea femeilor incep sa simta imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste intensitatea orgasmului si a lubrefierii incepand cu primele zile (mai rar) pana la 1-3 saptamani dupa injectare

De cate sedinte este nevoie pentru a resimti efectele?

Numarul de sedinte necesare depinde de la caz la caz. In majoritatea cazurilor o singura sedinta este necesara pentru imbunatatirea simptomatologiei, dar cu toate acestea, multe paciente aleg sa repete cura.

Cat dureaza efectul terapiei?

Efectele acestui tratament dureaza de obicei intre 12 si 18 luni, motiv pentru care sugeram ca repetarea tratamentului sa se faca dupa 12 luni.

G-SHOT

Ce este G-Shot si cum functioneaza?

G-Shot este denumirea data amplificarii punctului G cu fillere (acid hyaluronic). Acidul hyaluronic folosit pentru aceasta procedura (Desirial) este conceput special pentru sfera genitala avand ca efecte reducerea uscaciunii vaginale si imbunatatirea calitatii mucoasei vaginale. Datorita locului de injectare (suburetral) acesta creeaza un effect volumetric schimband unghiul uretrei – asemator tehnicilor chirurgicale (bandeleta suburetrala).

Ce se intampla in urma tratametului?

Efectele incep sa apara imediat datorita efectului volumetric dat de injectarea de acid hyaluronic si continua sa apara pe parcursul urmatoarelor zile prin inbunatatirea lubrefierii mucoasei vaginale. Prin schimbarea unghiului uretral datorita efectului volumetric imbunatateste mult simptomatologia incontinentei urinare de effort.

N.B. Mentionam faptul ca aceasta procedura nu este eficienta in tratamentului imperiozitatii mictionale.

De cate sedinte este nevoie pentru a resimti efectele si cat dureaza efectul acesteia?

Injectarea cantitatii necesare de acid hyaluronic se face intr-o singura sedinta. Efectele incep sa dispara odata cu rezorbtia acidului hyaluronic, depinzand de la caz la caz. De obicei, repetarea procedurii se face la 4-9 luni sau oricand simte nevoia pacienta.

Ce se întâmplă în urma tratametului?

Efectele încep să apară imediat datorită efectului volumetric dat de injectarea de acid hialuronic și continua să apară pe parcursul următoarelor zile prin inbunatatirea lubrefierii mucoasei vaginale. Prin schimbarea unghiului uretral datorită efectului volumetric îmbunătățește mult simptomatologia incontinentei urinare de efort.

N.B. Menționăm faptul că aceasta procedură nu este eficientă în tratamentului imperiozității micționale.

De câte ședințe este nevoie pentru a resimți efectele și cât durează efectul acesteia? Injectarea cantității necesare de acid hialuronic se face într-o singura ședință. Efectele încep să dispară odată cu rezorbtia acidului hyaluronic, depinzând de la caz la caz. De obicei, repetarea procedurii se face la 4-9 luni sau oricând simte nevoia pacienta.

Preturi

Medicina zonei genitale

ZonaPret sedinta
Augmentarea labiilor
Acid hialuronic (2 ml)600 € (3000 lei)
Acid hialuronic (4 ml)1000 € (5000 lei)
Rejuvenare PRP
Tratament PRP Plasmogel 10 ml

(Injectarea cicatricii dupa nastere - epiziotomie sau operatie cezariana; sau punctul G si clitoris pentru imbunatatire orgasm; sau introitus si injectarea peretilor vaginali pentru atrofie vaginala usoara)
210 € (1050 lei) / 1 eprubeta
Tratament PRP Plasmogel 2 x 10 ml420 € (2100 lei) / 2 eprubete
Oferta: Rejuvenare Vaginală Completa (1 eprubeta)600 € (3000 lei) / 3 sedinte
Oferta: Rejuvenare Vaginală Completa (2 eprubete)1150 € (5750 lei) / 3 sedinte
Rejuvenare laser fractional eCO2
Laser fracțional eCO2 Intima extern2500 lei (12500 lei) / sedinta
Oferta: Pachet Laser fracțional eCO2 Intima extern6000 lei / 3 sedinte (se achita integral de la prima sedinta)
Laser fracțional eCO2 Intima intern2500 lei / sedinta
Oferta: Pachet Laser fracțional eCO2 Intima intern6000 lei / 3 sedinte (se achita integral de la prima sedinta)
Laser fracțional eCO2 Intima intern + extern4.000 lei / sedinta
Oferta: Pachet Laser fracțional eCO2 Intima intern + extern9.000 lei / 3 sedinte (se achita integral de la prima sedinta)
Tratament Toxina Botulinica vaginal
Tratamentul durerii vaginale (de exemplu la contactul sexual) 600 € (3000 lei)
Tratamente depigmentante
Depigmentarea zonei intime200 € (1000 lei) / 1 sedinta
Oferta: Depigmentarea zonei intime600 € (3000 lei) / 4 sedinte
Diverse servicii (+300 lei consultatia)
Test Papanicolau300 lei
Test Papanicolau + HPV350 lei
Cultura secretie col50 lei
Mycoplasma si Ureaplasma300 lei
Chlamydia antigen250 lei
Cultura secretie vulvara200 lei

Proceduri

În pagina de servicii găsești gama completă de proceduri.

Click pentru detalii

Acceseaza sectiunile noastre suplimentare

Programare

Intră în contact cu noi și programează-te la o consultație

Pacientele noastre au optat si pentru alte tratamente estetice premium care sa le ofere un aspect fresh, rejuvenat!

Pentru ca frumusetea chipului inseamna armonia tuturor structurilor anatomice faciale, va recomandam tratamente combinate, personalizate dvs, care sa va aduca rezultatele asteptate!

In cadrul clinicii DermaBeauty medicii nostri ofera o gama larga de servicii estetice. Acceseaza doar cateva din cele mai solicitate procedurii.

+7250

Pacienți Mulțumiți

40

Tratamente Premium

27500

Ore de Activitate

Doctorii Nostri

Dr. Erna Stoian

Dr, Erna Stoian

Medic Primar Obstetrica-Ginecologie