De-a lungul anilor, corpul unei femei trece prin nenumărate schimbări, datorită sarcinilor și nașterilor dar și datorită schimbărilor hormonale care vin cu fiecare etapă a vieții de la pubertate până la menopauză. Aceste schimbări pot cauza modificări ale corpului ei și ale organelor genitale, ducând la pierderi involuntare de urină, laxitate vaginală, uscăciune vaginală etc. , care pot avea impact negativ asupra stilului de viață, vieții sexuale și pot duce la scăderea stimei de sine.
Tratamentele de rejuvenare vaginală LASER SAU RADIOFRECVENȚĂ pot îmbunătăți tonusul vaginal, viață sexuală, pot ameliora simptomatologia sindromului genito urinar de menopauză și pot de asemenea scădea pierderile involuntare de urină.
Aplicațiile terapiei LASER în ginecologia funcțională și estetică:
- Rejuvenarea/Întinerirea vaginală cu laser
- Creșterea tonusului vaginal
- Incontinență urinară de efort (SUI) fară prolaps important
- Uscăciune vaginală
- Tratamentul sindromului genitor-urinar din menopauză-GSM
- Reabilitare post-naștere
- Tratamentul vaginitei și candidozei recurente
- Rejuvenare a labiilor mari
- Scădereapigmentarii vulvare
- Rezecție de condiloame, syiringioame,nevi
Cum funcționează laserul?
La fel că și pielea, țesutul vaginal este, de asemenea, format din fibre de colagen care îi conferă rezistența și flexibilitate. Terapia laser contractă fibrele existente și stimulează formarea de colagen nou.
Ca urmare, funcționalitatea generală a zonei vaginale se îmbunătățește datorită :
- Creșterii fluxul sanguin,
- Lubrifiere imbunatatită,
- Creșteriiimunității locale
- Restabilirea rezistenței și elasticității pereților vaginali
Ce este întinerirea vaginală cu laser (LVR)?
Tratamentul de rejuvenare vaginală cu laser (LVR) folosește tehnologia LASER pentru a corecta problemele din zona vaginală care apar odată cu nașterea și menopauza, cum ar fi incontinența urinară de efort, uscăciunea vaginală, pierderea laxității vaginale.
Terapia de rejuvenare LASER se poate asocia cu alte terapii pentru rezultate mai bune și mai de durată.
Contraindicațiile ale terapiei LASER:
- Sarcinașialăptarea
- Infecțiile genitale
- Pap test anormal
- Menstruație
- Atrofie severă
- Diabet zaharat necontrolat,
- Boli autoimune
- Tulburare dismorfică corporală
- Tulburări psihice
- Neoplazie
- Persoane fotosensibile
Complicațiile tratamentului de rejuvenare vaginală sunt puține și includ: inflamație, edem, durere locală, uneori sângerare vaginală. La pacientele cu infecții nedetectate acestea pot deveni simptomatice și procesul de vindecare poate fi întârziat. Riscul de aderențe vaginale este scăzut.
Tratamentul de rejuvenare laser necesită în medie 3 sesiuni la distanța de 4-6 săptămâni, repetarea ulterioară fiind indicată la 12-18 luni. Rezultatele apar la 4 sapt după prima sesiune dar cele finale sunt vizibile la 8 sapt de la terminarea tratamentului.