1. Spală-te pe fața în fiecare dimineață
Este un pas foarte important în îngrijirea zilnică a pielii. Un ten curat este un ten cu mai puține imperfecțiuni. În plus, este important să cureți pielea de sebumul acumulat în timpul nopții și astfel să o pregătești pentru rutina de skincare de dimineață sau pentru aplicarea machiajului.
2. Double cleansing în fiecare seară
Folosește întâi un demachiant pentru a îndepărta machiajul și reziduurile acumulate pe față în timpul zilei. Spală apoi pielea cu un gel spumant sau cu un ulei spumant pentru a elimina resturile rămase. Un ten curat este pregătit să absoarbă toate substanțele benefice din produsele pe care le aplici seara. Pe când, dacă nu te demachiezi cum trebuie sau dacă te culci cu machiajul pe față, te expui riscului de iritații, acnee și îmbătrânire prematură.
3. Începe să utilizezi un ser
Aceste produse sunt esențiale pentru îngrijirea tenului, deoarece au o consistență subțire și sunt absorbite rapid de piele. Ele vizează aspecte specifice ale pielii precum atenuarea pigmentării, luminarea tenului sau combaterea semnelor de îmbătrânire. Alege seruri cu ingrediente active precum vitamina C sau niacinamide și aplică-le înaintea cremelor pentru a nu împiedica absorbția lor.
4. Folosește zilnic SPF
Este cel mai util și prețios sfat pe care ți-l pot da pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Absența folosirii zilnice a unui produs cu SPF și expunerea la soare duc la îmbătrânirea prematură a pielii, apariția petelor pigmentare sau chiar a cancerului de piele. Crema de protecție solară este obligatorie indiferent de sezon, mai ales dacă folosești produse cu retinoizi și exfolianți în rutina de îngrijire.
5. Vitamina c, acidul hialuronic și retinoizii, un “must” în rutina de îngrijire
Acidul hialuronic reține umiditatea în pielii. Aplicarea locală a acidului hialuronic duce la o piele mai hidratată și mai plină.
Retinoizii sunt derivați de vitamina A recunoscuți pentru efectele lor anti-îmbătrânire. Ei stimulează producția de colagen și întârzie apariția ridurilor.
Vitamina C este un antioxidant puternic. La fel ca retinoizii, ea stimulează producția de colagen, uniformizează culoarea tenului și are efect anti-aging.
6. Fă peelinguri săptămânale, acasă, și periodice, la clinică
Poți să aplici cele mai bune produse zilnic, dacă tenul nu este curățat de celulele moarte, nu le va absorbi. Folosește o dată sau de două ori pe săptămână un peeling AHA sau BHA, acasă.
Periodic și doar după ce treci printr-un control dermatologic, poți face un peeling chimic sau proceduri cu laserul Co2 pentru a regenera pielea și pentru a stimula producția de colagen.
7. Nu neglija gâtul, decolteul și mâinile
Pielea gâtului, decolteului și mâinilor îmbătrânește chiar mai repede decât cea a feței. De ce? Pentru că nu ii acordăm aceeași atenție. În plus, mâinile sunt cele mai expuse zone ale corpului.
Așa că nu uita să aplici pe gât și decolteu aceleași produse pe care le aplici pe față. Până la urmă, degeaba vei avea fața tânără, dacă gâtul și decolteul vor fi ridate.
Pe mâini, aplică zilnic produse cu uree, glicerină, vaselină sau ceramide. Astfel, poți preveni descuamarea și îmbătrânirea pielii.
8. Ai grijă de pielea din jurul ochilor
Pielea din jurul ochilor este cea mai delicată zonă a feței și se ridează cel mai repede. Pentru a preveni semnele îmbătrânirii, aplică zilnic o cremă anti-aging, eye patch-uri hidratante și nu demachia zona cu mișcări agresive. De asemenea, pentru a stimula producția de colagen și pentru a atenua ridurile fine, poți face periodic proceduri cu laserul Co2.