Ce este procedura de transplant de par?

Procedura de reconstructie capilara ce poate fi realizata cu anestezie locala, fara spitalizare, fara cicatrici, cu perioada scurta de recuperare prin care se transfera par la nivelul zonei in care se doreste imbunatatirea aspectului general sau a densitatii foliculare. Parul este extras de la aceeasi persoana, dintr-o zona sigura, stabila din punct de vedere hormonal pentru a evita miniaturizarea acestuia post procedura.

Care sunt indicatiile implantului de par?

 • Reconstructia liniei parului si imbunatatirea densitatii la nivelul zonelor complet lipsite de par sau cu densitate diminuata;
 • Subtierea firelor de par cu pierderea volumului (alopecie androgenica);
 • Reconstructia sprancenelor in cazul pensarii excesive sau in urma aparitiei unor cicatrici post arsura,post traumatisme sau produse de interventii chirurgicale precum lifting-ul de sprancene;
 • Refacerea conturului facial prin implantarea de microgrefe la nivelul zonelor cicatriceale post lifting facial chirurgical (contur perciuni / barba);
 • Reconstructia mustatii pentru pacientii cu sechele post cheiloschizis sau buza de iepure;
 • In functie de nevoile personalizate ale fiecarui pacient se va stabili si un protocol de tratament adjuvant pentru a creste densitatea foliculilor pilosi;

Transplantul de par este recomandat persoanelor afectate de caderea parului, diagnosticate cu alopecie androgenica sau celor cu densitate diminuata la nivelul sprancenelor si conturului facial (barba, mustata). Numarul de microgrefe necesar acoperirii zonelor afectate de caderea parului se poate stabili in urma consultului si examinarii zonei donoare din care va fi extras parul,examinare a scalpului si parului prin investigatia numita tricoscopie, diferentiind astfel alopeciile non-cicatriciale de cele cicatriciale,forme care pot necesita alt tip de tratament.

Avantajul utilizarii tricoscopiei digitale in examinarea parului consta in posibilitatea vizualizarii in timp real a imaginilor si inregistrarea fotografiilor intr-o baza de date electronica pentru comparare ulterioara in vederea monitorizarii tratamentului chirurgical dar si eficientei tratamentelor de tip PRP sau topice.

Firele de par sunt grupate in unitati foliculare, care pot contine intre 1 si 5 fire, aceste unitati vor fi extrase de la nivelul zonei donatoare (spatele capului) prin tehnica minim invaziva FUE, ce presupune extractia individuala a microgrefelor cu punch-uri de dimenisiuni reduse cuprinse intre 0,6-1mm. Dimensiunea instrumentelor folosite va fi aleasa de catre medic, dependent de calitatea si grosimea parului pacientului. Extractia parului poate fi facuta manual sau prin intermediul micromotoarelor electrice, acestea nu influenteaza calitatea grefelor. Microgrefele recoltate vor fi mentinute in solutie nutritiva, la temperatura scazuta si implantate la nivelul zonelor complet lipsite de par sau cu densitate redusa prin tehnica directa DHI, reducand astfel timpul interventiei si manipularea acestora. In urma procedurii de implantare, se respecta unghiul si directia de crestere a parului din zona, ceea ce ne confera rezultate naturale, permanente si lipsite de semen vizibile.

Recuperarea post implant este rapida, a doua zi se indeparteaza pansamentul de la nivelul zonei de extractie (spatele scalpului)si se poate reveni la activitatiile cotidiene zilnice, plimbari usoare sau munca de birou.

Care sunt beneficiile procedurii chirurgicale de implant de par ?

 • Implantul de par se efectuaza in conditii de maxima siguranta, fiind printre cele mai sigure proceduri chirurgicale;
 • Firele de par se implanteaza in unghiul natural de creste cu ajutorul unor instrumente special concepute, tip stilou-choi implanter,in care acestea sunt preincarcate pentru a reduce riscul de a traumatiza radacina, astfel vor ramane viabile si vor creste la nivelul zonei in care se doreste imbunatatirea aspectului parului;
 • Nu se practica incizii pe zona de implant, astfel nu vor aparea semne sau cicatrici post implant;
 • Rezultate naturale, permanente;
 • Perioada de recuperare este minima, de cateva zile: 2-5 zile.

Poate aparea un usor eritem pe scalp, edem si cruste care vor cadea in aproximativ 7-10 zile. In primele 3 zile este necesara pulverizarea unei solutii cu rol de hidratare si de indepartare a cojitelor de la nivelul capului. Disconfortul resimtit este unul minim. La 10 zile se poate reveni la rutina personala de ingrijire a parului, primele zile fiind necesara spalare blanda fara atingere a grefelor implantate.

Cat se mentin rezultatele post implant?

Implantul de par ofera rezultatate permanente; Procedura chirurgicala este una complexa si variaza ca timp in functie de numarul de microgrefe necesare, aceasta poate dura intre 4 si 8 ore. Desi rezultatul este vizibil imediat dupa procedura, o parte dintre firele de par vor cadea in prima luna post implant si isi vor relua ciclul de crestere la 3-4 luni, pacientul avand un rezultat partial la 6-8 luni si densitate maxima dupa 12-14 luni.

Preturi

Implant de par

ServiciuPret
Tricoscopie Digitala (TrichoLab)100 €
< 1500 grefe*2000 €
între 1500 - 2000 grefe*2500 €
între 2000 - 2500 grefe*3000 €
*include controlul post transplant, prima spalare post transplant

*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Proceduri

În pagina de servicii găsești gama completă de proceduri.

Click pentru detalii

Acceseaza sectiunile noastre suplimentare

Programare

Intră în contact cu noi și programează-te la o consultație

Pacientele noastre au optat si pentru alte tratamente estetice premium care sa le ofere un aspect fresh, rejuvenat!

Pentru ca frumusetea chipului inseamna armonia tuturor structurilor anatomice faciale, va recomandam tratamente combinate, personalizate dvs, care sa va aduca rezultatele asteptate!
In cadrul clinicii DermaBeauty medicii nostri ofera o gama larga de servicii estetice. Acceseaza doar cateva din cele mai solicitate procedurii.

+7250

Pacienți Mulțumiți

40

Tratamente Premium

27500

Ore de Activitate

Doctorii Nostri

Dr. Eliza Baloi

Dr. Eliza Baloi

Medic Specialist Chirurg Plastician